Sähköasiakkuus

Jokainen meistä suomalaisesta käyttää sähköä. Olemme siitä hyvin riippuvaisia, ja monelle yritykselle sähkön saanti on elinehto. Sähköt on vedetty käytännössä jokaiseen kotiin ja yli kahteen sataan tuhanteen kesämökkiin.

Sähköntoimittajan vaihto on helppoa. Muuttaessa tai halutessa muutoin vaihtaa sähköntoimittajaa riittää, että ottaa yhteyttä valitsemaansa sähkönmyyjäyhtiöön. Mikäli sähkönmyyjä ja siirrosta vastaava verkkoyhtiö eivät ole samaa yhtiötä, saa asiakas erilliset sopimusvahvistukset ja laskut.

Uutta taloa suunnitellessa kannattaa mahdollisimman varhain olla yhteydessä paikkakunnalla toimivaan sähkön jakeluverkkoyhtiöön.

Sähköön kuluu suomalaisen perheen käytettävissä olevista tuloista keskimäärin alle kolme prosenttia. Osuus toki vaihtelee paljon muun muassa sen mukaan, millainen kodin lämmitysjärjestelmä on.

Suomessa sähkön hinta on ollut jo pitkään EU-maiden edullisimpia. Myös yrityksille sähkön hinta on Suomessa kansainvälisessä vertailussa edullinen.


Lisätietoja

salompe
Salomaa, Pekka
Johtaja
Sähköpostiosoite: pekka.salomaa@energia.fi
Puhelin: +358 9 530 52 401

Materiaalia sähköasiakkuudesta

Tiedotteet

03.11.2016

Sähköjen etäkytkentä tehostaa asiakaspalvelua

Etäluettaviin sähkömittareihin siirtymisen myötä entistä useampaan asuntoon ja muuhun kiinteistöön voidaan kytkeä sähköt ilman asentajan paikalla käyntiä. Tällä hetkellä yli puoleen Suomen kaikista sähkönkäyttöpaikoista voidaan kytkeä sähköt suoraan paikallisen sähköverkkoyhtiön toimipisteestä. Etäkytkennän ansiosta asiakaspalvelu tehostuu ja nopeutuu.