Sähköasiakkuus

Jokainen meistä suomalaisesta käyttää sähköä. Olemme siitä hyvin riippuvaisia, ja monelle yritykselle sähkön saanti on elinehto. Sähköt on vedetty käytännössä jokaiseen kotiin ja yli kahteen sataan tuhanteen kesämökkiin.

Sähköntoimittajan vaihto on helppoa. Muuttaessa tai halutessa muutoin vaihtaa sähköntoimittajaa riittää, että ottaa yhteyttä valitsemaansa sähkönmyyjäyhtiöön. Mikäli sähkönmyyjä ja siirrosta vastaava verkkoyhtiö eivät ole samaa yhtiötä, saa asiakas erilliset sopimusvahvistukset ja laskut.

Uutta taloa suunnitellessa kannattaa mahdollisimman varhain olla yhteydessä paikkakunnalla toimivaan sähkön jakeluverkkoyhtiöön.

Sähköön kuluu suomalaisen perheen käytettävissä olevista tuloista keskimäärin alle kolme prosenttia. Osuus toki vaihtelee paljon muun muassa sen mukaan, millainen kodin lämmitysjärjestelmä on.

Suomessa sähkön hinta on ollut jo pitkään EU-maiden edullisimpia. Myös yrityksille sähkön hinta on Suomessa kansainvälisessä vertailussa edullinen.


Lisätietoja


Materiaalia sähköasiakkuudesta

Tiedotteet

24.10.2018

Energiateollisuus: Yhteiskunta tarvitsee kulutusjoustoa, kun sähköä tuotetaan yhä enemmän auringolla ja tuulella

Suomalaisten suhde energiaan on muuttumassa merkittävästi, toteaa energia-alaa edustava Energiateollisuus (ET) tänään julkistetusta älyverkkotyöryhmän loppuraportista.

Lausunnot ja kannanotot

14.05.2018

Lausunto datahub-lakimuutoksista 20180514