Mitä olet etsimässä?

Työtaistelut

Ammattiliitot ovat loka- ja marraskuussa järjestäneet työtaistelutoimia, joilla vastustetaan maan hallituksen työelämään suunnittelemia uudistuksia. Osa työtaisteluista kohdistuu myös Energiateollisuuden jäsenyrityksiin.

Työtaistelutoimia kohdistetaan työnantajiin, vaikka työtaistelutoimien tosiasiallinen kohde on maan hallitus, sen hallitusohjelman työmarkkinauudistukset. Lakoista kärsivät niin niiden kohteena olevat yritykset kuin yritysten työntekijätkin. Yleinen taloustilanne näyttää yhä heikommalta, jota lakkoilu jatkuessaan entisestään heikentää. Hallituksen suunnittelemilla rakenteellisilla uudistuksilla, kuten esimerkiksi uudella työmarkkinamallilla, työrauhan vahvistamisella ja paikallisen sopimisen edistämisellä tavoitellaan muun muassa talouskasvua, kilpailukykyä, työn tekemisen ja teettämisen kannattavuuden lisäämistä.

Jatkuva poliittinen lakkoilu alleviivaa rakenteellisten uudistusten välttämättömyyden. Esimerkiksi työrauhalainsäädäntö on vuodelta 1946, jolloin olosuhteet niin taloudessa, työelämässä kuin yhteiskunnassakin olivat tyystin erilaiset. Lainsäädännön tulee myös työelämäasioissa elää ajassa.

Uusimmat työtaisteluilmoitukset

Tällä hetkellä tiedossamme ei ole Energiateollisuus ry:n jäsenyrityksiin kohdistuvia tulevia työtaisteluja.

Tiedot mahdollisista uusista poliittisista työtaisteluista päivitetään tälle sivulle.

Lisätietoa työtaisteluista löydät alta sekä EK:n verkkosivuilta.

Usein kysyttyä työtaisteluista

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Markus Saimio

Asiantuntija

Työelämä

Markus Saimio

Asiantuntija

Työelämä

+358 50 449 9378

Kati Heininen

Asiantuntija

Työelämä

Kati Heininen

Asiantuntija

Työelämä

+358 40 179 0107

Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta

Tutkimus

Smolttisydän -pilotti

Siirry takaisin sivun alkuun