Mitä olet etsimässä?

Osaava työvoima

Maailman tärkein ala tarvitsee osaavat tekijät. ET:n edunvalvonnan lähtökohtana on, että työelämään innostava perusopetus, oikein kohdennettu ja joustava ammatillinen koulutus sekä laadukas korkeakoulutus ovat alan henkilöstön saatavuuden tukijalka.

Energia-ala on laaja ja monipuolinen teollisuudenala, joka muodostaa perustan eri yhteiskunnan toiminnoille ja taloudelle, ja sen merkitys on korostunut entisestään ilmastonmuutoksen ja energiavarmuuden haasteiden myötä. Alan toiminnot kattavat koko maan, joten myös työtehtäviä on tarjolla maanlaajuisesti – nyt ja tulevaisuudessa. Alan yritykset tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaasua, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja. Kiihtyvään tahtiin etenevä energiamurros vaikuttaa vahvasti yritysten osaamistarpeisiin, ja uusia tekijöitä ja uudenlaista osaamista tarvitaan.

Energiateollisuus ry tukee jäsenyhtiöitään koulutuspoliittisella edunvalvonnalla. Ennakoimme tulevia osaamisen muutoksia, viestimme niistä sekä vaikuttamme päättäjiin, viranhaltijoihin sekä koulutuksen järjestäjiin.

Edunvalvonnan lähtökohtana on, että työelämään innostava perusopetus, oikein kohdennettu ja joustava ammatillinen koulutus sekä laadukas korkeakoulutus toimivat energia-alan työvoiman saatavuuden tukijalkana. Koulutusjärjestelmän kehittämisen päämäärinä tuleekin olla laadukas koulutuspolku, oppilaitos-yritysyhteistyön syventyminen, alueellisiin ja nopeasti muuttuviin työvoimatarpeisiin vastaaminen sekä työurien pidentyminen.

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Henna Hirvonen

Asiantuntija

Työelämä

Henna Hirvonen

Asiantuntija

Työelämä

+358 40 768 1365

Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta

Istutus

Harjavallan kalahautomo

Siirry takaisin sivun alkuun