Mitä olet etsimässä?

Kaukolämmön ja -jäähdytyksen asiakkuus

Kaukolämpö on Suomen ylivoimaisesti suosituin lämmitysmuoto sekä vanhoissa että uusissa rakennuksissa ja se on säilyttänyt suosionsa yli vuosikymmenten.

Useimmiten kaukolämpö valitaan, koska se on käyttäjälleen helppo, luotettava, tehokas ja kokonaisuutena kilpailukykyinen ratkaisu, jolla asiakas ulkoistaa lämmityksestä huolehtimisen ammattilaisille. 

Kaukolämpö sopii mihin tahansa rakennukseen: omakotitaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin, toimisto- ja palvelurakennuksiin, julkisiin rakennuksiin sekä teollisuuden lämmitystarpeisiin. Kaukolämpöön on mahdollista liittyä, mikäli lähistöllä on valmiina kaukolämpöverkko tai jos sellainen on suunnitelmissa. 

Monilla kaukolämpöyrityksillä on erilaisille asiakkaille sopivia tuotteita ja vaihtoehtoja lämmitystarpeiden hoitamiseen. Tietoa kaukolämmön sopivuudesta omaan kiinteistöön saa aina paikalliselta kaukolämpöyritykseltä. 

Kaukolämpö sopii mihin tahansa rakennukseen.

Kaukolämpöön liittämisestä ja lämmön toimittamisesta tehdään aina kirjallinen sopimus ja kaukolämmön toimittamisessa noudatetaan pääsääntöisesti Energiateollisuus ry:n suosittelemia sopimusehtoja. Mikäli yleiset ehdot eivät sovi asiakkaan tarpeisiin, niin niistä voidaan poiketa asiakkaan ja kaukolämpöyrityksen yhteisellä sopimuksella. 

Kaukolämmöllä kannattaa yleensä hoitaa kaikki asiakkaan lämmitystarpeet, kuten lämmin käyttövesi sekä tilojen ja ilmanvaihdon esilämmitys. Myös esimerkiksi pihojen ja portaiden sulanapito sekä rakennuksen rakennusaikainen lämmitys on mahdollista hoitaa kaukolämmöllä. 

Kaukolämmön asiakkaana voit säästää energiaa ja rahaa ilman suuria investointeja. Kun lämmityslaitteita käytetään oikein ja harkitusti, säästyy energiaa ilman että terveellisen ja mukavan asumisen vaatimuksista tarvitsisi tinkiä. Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan ja sopivan lämmintä vettä tulee aina riittävästi. 

Lämmitysmuotojen markkinaosuudet uusissa ja peruskorjatuissa rakennuksissa 

Lämmitysmuotojen markkinaosuudet uusissa ja peruskorjatuissa rakennuksissa

Kansallinen kaukolämpöalan strategia 2030

Kansallinen kaukolämpöalan strategia 2030

Kaukolämpöalan kansallinen strategia 2030 piirtää kuvaa tulevaisuuden kaukolämpöjärjestelmästä. Vuonna 2020 julkaistu ja elokuussa 2023 päivitetty kaukolämpöstrategia asettaa tavoitteeksi, että kaukolämpö on ilmastoneutraalin yhteiskunnan keskeisin tekijä ja asiakkaiden ensisijainen valinta vuonna 2030.

kahdet jalat villasukissa, taustalla takkatuli.

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Sirpa Leino

Asiantuntija

Energiamarkkinat

Sirpa Leino

Asiantuntija

Energiamarkkinat

+358 50 548 1128

Janne Kerttula

Johtaja

Verkot ja palvelut

Janne Kerttula

Johtaja

Verkot ja palvelut

+358 50 571 2075

Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta

Virkistyskäyttö

Jalonuoman esteetön kalastuspaikka

Siirry takaisin sivun alkuun