Mitä olet etsimässä?

Energiansäästö

Energiansäästö on välitön keino, jolla voimme vaikuttaa omaan energialaskuun ja energian riittävyyteen. Ukrainan sota ja energiakriisi nostivat energiansäästön merkityksen aivan uudelle tasolle.

Valtakunnallinen lämmityskauden 2022/2023 yli kestänyt Astetta alemmas -kampanja haastoi kaikki suomalaiset mukaan energiansäästötalkoisiin.  Tulokset olivat vakuuttavia, energian käytön vähentämisellä ja ajoittamisella varmistettiin sähkön ja lämmön riittävyys myös tiukkoina hetkinä. Kotitaloudet, yritykset ja yhteisöt ottivat haasteen vastaan tekemällä omia energiatekoja.

Energiansäästötoimilla pyritään auttamaan kotitalouksia taloudelliseen energiankulutukseen ja vaikuttamaan energialaskuun. Toimilla pyritään myös varmistamaan, että energiaa on saatavilla kotien lämmitykseen, sähkön kulutukseen ja liikenteeseen.  Välittömien vaikutusten lisäksi energian käyttötottumusten muutoksilla saavutetaan myös pidempiaikaisia, jopa pysyviä vaikutuksia.

Astetta alemmas -kampanja

Astetta alemmas -kampanja

Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja, joka käynnistettiin, kun Venäjän sotatoimet Ukrainassa johtivat energian hinnan ja saatavuuden ongelmiin Suomessa ja koko Euroopassa.

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Riina Heinimäki

Johtava asiantuntija

Energiamarkkinat

Riina Heinimäki

Johtava asiantuntija

Energiamarkkinat

+358 50 381 6131

Sirpa Leino

Asiantuntija

Energiamarkkinat

Sirpa Leino

Asiantuntija

Energiamarkkinat

+358 50 548 1128

Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta

Yhteistyö

Iijoen vaelluskalahanke 2020 – 2022

Siirry takaisin sivun alkuun