Mitä olet etsimässä?

Osaajaksi energia-alalle

Teknologinen kehitys haastaa vanhaa energiaosaamista ja työtehtäviä muokataan uuteen liiketoimintaan paremmin sopiviksi. Muutos on nopea ja osaavan työvoiman varmistaminen edellyttää laadukasta ja ketterää koulutusjärjestelmää, joustavia tutkintorakenteita, työssä tapahtuvan kouluttautumisen uusia käytäntöjä sekä tiivistä yhteistyötä paikallisten koulutuksen järjestäjien kanssa.

Energia-alan työtehtävät ovat monipuolisia ja mielenkiintoisia. Työtä tarjoavat mm. voimalaitokset, sähkö- ja kaukolämpöyhtiöt, energian myyntiin, jakeluun sekä siirtoon keskittyneet yritykset, laitetoimittajat sekä verkostourakointiyhtiöt. Lisäksi energia-alan ammattilaisia työskentelee julkishallinnon, viranomaistahojen, energia-alan järjestöjen ja muiden sidosryhmien palveluksessa. Energiaa tuotetaan ja käytetään paikallisesti, siksi energia-alalla on työpaikkoja joka puolella Suomea. 

Oletko parhaillaan miettimässä, mitä tekisit peruskoulun tai tutkinnon suorittamisen jälkeen? Millainen koulutus johtaisi kiinnostavalle alalle ja kiinnostaviin tehtäviin?  

Energia-alan koulutusta ja työllistymisvaihtoehtoja esitellään tarkemmin Energiamaailma-sivuilla. 

Katso myös oheiselta videolta teekkarien vastauksia kysymyksiin, miksi kannattaa opiskella energiatekniikkaa ja miksi hakeutua alalle töihin.

Koulutus ja koulutuspolut

Ala työllistää monipuolisesti eri koulutustaustaisia osaajia: tekniikan alan, erityisesti sähköalan ammattiosaajia, insinöörejä, diplomi-insinöörejä, kauppatieteilijöitä, tradenomeja, oikeustieteilijöitä, ICT-osaajia.   

Koulutusohjelmien sisältö ja vaatimukset voivat vaihdella oppilaitoksesta riippuen. Lisätietoa koulutuksesta ja koulutuspoluista löydät Energiamaailma-sivustolta.

Energia-alalle on mahdollista tulla monenlaisten koulutuspolkujen kautta.

Energiateollisuus ry jakaa vuosittain stipendejä jäsenyhtiöiden ehdotuksesta alaa opiskeleville nuorille. Stipendinsaajat ovat suorittaneet työssäoppimis-, harjoittelujakson tai opinnäytetyön energia-alan yrityksessä ja osoittaneet työssään innovatiivisuutta ja ammatillista kehittymistä.

Stipendirahasto

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Henna Hirvonen

Asiantuntija

Työelämä

Henna Hirvonen

Asiantuntija

Työelämä

+358 40 768 1365

Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta

Yhteistyö

Vedenalaisten kuoppien täyttö Inkeroisten vesivoimalaitoksella

Siirry takaisin sivun alkuun