Mitä olet etsimässä?

Tutkimus

Energiateollisuus rahoittaa energia-alan tutkimusta sähkötutkimus- ja ympäristöpoolin kautta sekä kaukolämpötoimialalla. Lisäksi ET selvittää vuosittain suomalaisten energia-asenteita.

Energiamurros etenee vauhdilla, ja murroksella on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä ja hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamisessa. Hiilineutraali yhteiskunta perustuu energiayhtiöiden toteuttamille käytännön ratkaisuille. Tutkimustietoa sekä ratkaisuja tarvitaan kuitenkin vielä lisää niin uusien teknologioiden kuin kustannustehokkuuden edistämiseksi. 

Energiateollisuus rahoittaa energia-alan tutkimusta sähkötutkimus- ja ympäristöpoolin kautta sekä kaukolämpötoimialalla: 

  • Sähkötutkimuspoolin tavoitteena on järjestää ja edistää sähköverkkoliiketoiminnan, sähkökaupan, sähkövoimatekniikan sekä palveluntuotannon teknologia- ja liiketoimintakehitykseen liittyvää tutkimusta Suomessa. ST-pooli edistää myös alan tutkimuksen kansainvälistä yhteistyötä ja kansainvälisten tutkimustulosten hyödyntämistä ja soveltamista suomalaisissa ratkaisuissa.
  • Ympäristöpooli koordinoi energia-alan yhteistä ympäristötutkimusta, huolehtii tarpeellisten hankkeiden käynnistymisestä sekä tehostaa tutkimus- ja kehitysresurssien käyttöä. Ympäristöpooli käynnistää ja rahoittaa tutkimuksia sekä selvityksiä, jotka liittyvät laajalti energia-alan ympäristökysymyksiin. 
  • Kaukolämpötutkimus tukee kaukolämpöalaa kehittymään asiakaskeskeisesti, teknisesti, taloudellisesti ja ympäristöllisesti. Tavoitteena on rahoittaa ajankohtaista tutkimusta, edistää alan kehitystä sekä huolehtia kaukolämpötutkimuksen jatkuvuudesta. 

Kaikkiin Energiateollisuuden tutkimusrahoituksiin on jatkuva haku. Lisätietoja niin tutkimusrahoituksesta, rahoitushauista kuin rahoitetuista hankkeista löytyy poolien ja kaukolämpötutkimuksen omilta sivuilta.

Tutkimusseminaari

Järjestämme vuosittain tammi-helmikuussa energia-alan tutkimusseminaarin, jonka tarkoituksena on kertoa ajankohtaisesta energia-alan tutkimuksesta ja esitellä Sähkötutkimuspoolin, Ympäristöpoolin ja muiden ET:n rahoittamien tutkimushankkeiden tuloksia. Seuraavan seminaarin tiedot löytyvät Adaton koulutuskalenterista. Edellisten vuosien seminaariaineistot saa pyydettäessä. 

Tutkimusseminaarin 2023 aineisto

Tutkimusseminaarin 2023 aineisto

Vuoden 2023 energia-alan tutkimusseminaari järjestettiin 7. helmikuuta Vantaalla. Tapahtuman aineistoon voi tutustua verkkosivuillamme.

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Marja Rankila

Asiantuntija

Energiantuotanto

Marja Rankila

Asiantuntija

Energiantuotanto

+358 40 845 4373

Tuukka Heikkilä

Asiantuntija

Verkot ja palvelut

Tuukka Heikkilä

Asiantuntija

Verkot ja palvelut

+358 40 828 1570

Sirpa Leino

Asiantuntija

Energiamarkkinat

Sirpa Leino

Asiantuntija

Energiamarkkinat

+358 50 548 1128

Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta

Kulttuuriperintö

Lieksankosken voimalaitoksen julkisivun peruskorjaus

Siirry takaisin sivun alkuun