Mitä olet etsimässä?

Harjoittelut ja kesätyöt

Energia-alan yritykset tarjoavat työssaoppimis- ja harjoittelupaikkoja sekä kesätöitä koululaisille ja opiskelijoille. Myös opinnäytetöiden tekeminen yrityksille on mahdollista.

Energia-alan yritykset tarjoavat niin työssäoppimis-, harjoittelu- kuin kesätyöpaikkoja koululaisille ja opiskelijoille ympäri Suomea. Kesätyöt ovat erinomainen mahdollisuus tutustuttaa nuoria alaan sekä tarjota samalla tärkeää työelämäkokemusta ammatinvalinnan pohjaksi.

Myös diplomityön tai opinnäytteen tekeminen alamme yritykseen on mahdollista. Lisäksi energia-alalla voi suorittaa yläkoulun ja lukion työelämään tutustumisjakson eli TET-harjoittelun. TET-jakso on erinomainen tilaisuus nähdä oikeaa työelämää sekä hankkia hyviä kokemuksia ja hyödyntää opittuja asioita. Kannattaakin rohkeasti lähestyä mahdollisesti kiinnostavaa yritystä ja olla aktiivinen yhteistyön käynnistämiseksi. Lista Energiateollisuuden jäsenyrityksistä löytyy täältä.

Lisätietoa harjoitteluista ja kesätöistä löytyy Energiamaailma-sivustolta.

”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelma 2023–2024

Energiateollisuus ry yhdessä työehtosopimusosapuolten kanssa haluavat omalta osaltaan tukea peruskoululaisten, lukiolaisten sekä TUVA-koulutukseen osallistuvien nuorten mahdollisuuksia tutustua työelämään osana ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelmaa.

Ohjelman tarkoituksena on tarjota koululaisille omakohtaista kokemusta toimialan työpaikan toiminnasta, niissä esiintyvistä eri työtehtävistä, henkilöstörakenteesta, yhteistyömuodoista ja alan tarjoamista mahdollisuuksista sekä antaa koululaisille mahdollisuuden tehdä heille sopivaa käytännön työtä.

”Tutustu työelämään ja tienaa” -harjoittelujakso kestää joko kaksi viikkoa tai kymmenen työpäivää. Jakso voidaan sijoittaa 1.6.–31.8. väliselle ajalle vuosina 2023–2024. Kesäharjoittelupaikkoja haetaan suoraan alan yrityksistä.

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Henna Hirvonen

Asiantuntija

Työelämä

Henna Hirvonen

Asiantuntija

Työelämä

+358 40 768 1365

Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta

Yhteistyö

Askel Ounasjoelle III -hanke

Siirry takaisin sivun alkuun