Mitä olet etsimässä?

Sähköliiton ydin- ja vesivoimalaitoksiin kohdistuva lakko on vastuutonta rulettia sähkön riittävyydellä ja hinnalla

Sähköliitto on tänään 7.2.2024 ilmoittanut sähköntuotantoon kohdistuvista poliittisista lakoista ydin- ja vesivoimalaitoksissa viikolla 7. Energiateollisuus ry pitää lakkoja vastuuttomina, ja ne vaarantavat energian riittävyyden. Lakon hintavaikutukset ovat ennakoimattomia ja riippuvat tuulista, pakkasista, kulutuksesta ja muusta tuotannosta.

Lakot ovat vuorokauden mittaisia ja ne järjestetään 14.–16. helmikuuta. Lakon piirissä on myös varallaolo. Lisäksi Sähköliitto ilmoitti ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta lakon kohteena olevissa yhtiöissä 11.2. klo 12 ja 15.2. klo 23.59 välisenä aikana.

Keskiviikkona 14.2. lakko kohdistuu Fortum Power and Heat Oy:n Loviisan ydinvoimalaitokseen, torstaina 15.2. TVO Oyj:n Olkiluodon ydinvoimalaitokseen ja perjantaina 16.2. Kemijoki Oy:n, Pohjolan Voima Oy:n ja Tornionlaakson Voima Oy:n kaikkiin vesivoimalaitoksiin sekä Fortum Power and Heat Oy:n Oulujoen vesistön vesivoimalaitoksiin.

”Sähköliiton johdon toimet ovat täysin vastuuttomia ja ennennäkemättömiä”, toteaa Energiateollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Timo Yli-Koivisto.

”Naamiot on nyt riisuttu. Kun lakko kohdennetaan yhteiskunnalle kriittisen tärkeään toimintoon, hallituksen valmistelemat työelämäuudistukset vaikuttavat riittämättömiltä. Sähkön ja lämmön tuotanto ja jakelu täytyy pystyä turvaamaan yleisen edun ja turvallisuuden nimissä kaikkina ajankohtina”, Yli-Koivisto jatkaa.

Päivitys 7.2.2024 klo 12:35: vaihdettu 14.2. ja 15.2. järjestettävien lakkojen kohteet oikeaan järjestykseen ja korjattu 16.2. lakon kohdetta Fortum Power and Heat Oy:n osalta.

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Siirry takaisin sivun alkuun