Mitä olet etsimässä?

Energia ratkaisijana 

Hiilineutraali yhteiskunta perustuu energiayhtiöiden toteuttamille käytännön ratkaisuille. Energiayhtiöiden teot vähentävät teollisuuden, liikenteen, rakennusten lämmityksen, palveluiden ja maatalouden hiilidioksidipäästöjä. Ilmastohaasteen ratkaisu onnistuu vain yhteiskunnan eri toimijoiden yhteistyöllä.

Suomen tie vähähiilisyyteen perustuu puhtaaseen energiaan, toimitusvarmoihin verkkoihin ja toimiviin energiamarkkinoihin.
  • Hiilineutraali yhteiskunta edellyttää markkinaehtoista sähköntuotantoa, energiatehokkuutta, säätövoimaa, siirtoyhteyksien vahvistamista ja uutta teknologiaa.
  • Kaukolämmön ja -jäähdytyksen tuotannossa siirrytään päästöllisistä päästöttömiin polttoaineisiin ja hyödynnetään teollisuuden sekä liike- ja palvelurakennusten tuottamia hukkalämpöjä.
  • Energiamurros edellyttää mittavia investointeja. Yhteiskunnan pitää vauhdittaa muutosta poistamalla sähköistymisen ja muun puhtaan energiateknologian käyttöönoton esteitä sekä tukemalla uuden energiateknologian tutkimusta ja kehittämistä.

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Petteri Haveri

Ekonomisti

Energiantuotanto

Petteri Haveri

Ekonomisti

Energiantuotanto

+358 50 571 1554

Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta

Vesipisaroita.

Ohitusratkaisu

Billnäsin kalatie

Siirry takaisin sivun alkuun