Mitä olet etsimässä?

Laskentatyökalu kaukolämpöverkon uudisrakentamisen ja perusparantamisen energia- ja kustannustehokkuustarkasteluja varten

Tällä laskentatyökalulla voi suuruusluokkatasolla tarkastella kaukolämpöverkon uudisrakentamisen ja perusparantamisen energia- ja kustannustehokkuutta ja kannattavuutta. Tarkasteltavat johtotyypit ovat kiinnivaahdotetut johdot (Mpuk, 2Mpuk), ns. Fiskatherm-johdot (Mpul) ja betonikanavarakenteet.

Työkalu on lähtöarvoja muokkaamalla joustavasti käytettävissä tapauskohtaisiin tarkasteluihin ja vertailuihin.  Näiden ohella työkalua voi tietysti käyttää myös muiden rakenteiden tarkasteluun lähtötietoja muokkaamalla.

Työkalu käsittää yleiskäyttöohjeen, 5 laskentataulukkoa tarkempine ohjeineen sekä 7 aputaulukkoa lähtötietoja ja niiden määritystä varten. Kannattavuutta tarkastellaan sekä korottomalla että korollisella takaisinmaksuajalla ja sisäisenä korkona.

Työkalua voi käyttää päätöksenteon apuvälineenä sekä yrityksen omien energiatehokkuustoimenpiteiden vaikutusarvioinnin ja raportoinnin apuna.

Lataa Verkon_saneerauksen_ja_uudisrakentamisen_energia-_ja_kustannustehokkuus_laskentatyokalu_tarkistettu_20160923

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Harri Hillamo

Asiantuntija

Verkot ja palvelut

Harri Hillamo

Asiantuntija

Verkot ja palvelut

+358 50 440 9673

Siirry takaisin sivun alkuun