Mitä olet etsimässä?

Energiamurros ei toteudu ilman uusia energia-alan osaajia

Energia-ala tarvitsee yhä enemmän uusia osaajia energiamurroksen toteuttamiseen. Ala tarjoaa merkityksellistä työtä ympäri Suomen kaikenlaisten koulutusasteiden suorittaneille.

Energia-ala kärsii kasvavasta osaajapulasta. Yksi syy on ikääntyvä väestö, ja eläköityminen on suurta myös energia-alalla. Yhteiskunnan sähköistyminen lisää energia-alan työpaikkoja ja osaajien tarvetta. Myös käynnissä oleva energiamurros tuottaa uusia työpaikkoja, ja siirtyminen uuteen, puhtaaseen ja älykkääseen energiajärjestelmään vaatii uutta osaamista. 
Energia-ala ei ole osaajapulan kanssa yksin, ja kilpailu osaajista on paitsi kovaa, myös kansainvälistä. Energia-alalla on kiistattomat etunsa uusien osaajien saamiseksi alalle. Ala on vakaa työllistäjä, ja tarjoaa merkityksellisiä ja monipuolisia töitä kaikkialla Suomessa. Energia-alan osaajat ovat mukana luomassa hiilineutraalia yhteiskuntaa ja ratkaisemassa ilmastokriisiä.Energia-alalle voi työllistyä monen tasoisella koulutuksella ja erilaisista lähtökohdista. ”Missä tahansa vaiheessa työuraa on mahdollista vaihtaa energia-alalle”, sanoo Energiateollisuus ry:n osaamisesta ja alan vetovoimasta vastaava asiantuntija Henna Hirvonen.Energiamurroksen toteuttaminen tarvitsee parhaat tekijät. Siksi energiayhtiöissä on tärkeää mahdollistaa henkilöstön osaamisen kehittäminen ja huolehtia työyhteisön moninaisuudesta. Naisten osuus alalla on yhä liian matala, vain noin neljänneksen koko henkilöstöstä.”Haluamme kehittää energia-alaa yhä tasa-arvoisemmaksi ja olemme sitoutuneet yhdenvertaisuuden edistämiseen alalla. Se on ensiarvoisen tärkeää, jotta saamme kaikki parhaat osaajat mukaan toteuttamaan energiamurrosta”, toteaa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.Vastuullinen työnantajuus on energiamurroksen edellytys, ja yksi kuudesta energia-alan vastuullisuuslinjauksesta. Energiateollisuuden vastuullisuuslinjaukset kokoavat yhteen energia-alan vastuullisuuden olennaisimmat teemat, saavutukset ja tavoitteet. Tutustu kaikkiin energia-alan vastuullisuuslinjauksiin Energiateollisuus ry:n verkkosivuilla: https://energia.fi/energiasta/vastuullisuus/vastuullisuuslinjaukset 

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Siirry takaisin sivun alkuun