Mitä olet etsimässä?

Puupolttoaineiden laatuohje

Puupolttoaineiden laatuohje (VTT-M-07608-13) on tarkoitettu puupolttoaineiden tuottajille, toimittajille ja käyttäjille ohjeeksi, miten puupolttoaineiden laatu luokitellaan ja määritetään.

VTT on valmistellut ohjeen yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Bioenergia ry:n ja Metsäteollisuus ry:n kanssa. Ohjeen tavoitteena on luoda kiinteille puupolttoaineille yksiselitteiset ja selvät luokittelun periaatteet, opastaa laadun määrityksessä ja toimia näin apuvälineenä puupolttoaineiden kaupassa. Lisäksi tavoitteena on edistää myyjän ja ostajan välistä hyvää yhteisymmärrystä sekä palvella laitevalmistajien tarpeita. Ohje auttaa myös viranomaisia lupamenettelyissä ja raportoinnissa.

Ohje julkistettiin 28.11.2013 ja tämä on toinen päivitetty versio ohjeesta. Vuoden 2014 päivityksessä ohjeessa on tarkistettu SFS-EN ISO 17225-1 ja SFSEN ISO 17225-4 standardien laatuvaatimukset taulukoissa 3,5 ja 6. Päivityksen on laatinut Eija Alakangas, VTT.

Puupolttoaineiden laatuohje (VTT-M-07608-13) korvaa FINBIO:n vuonna 1998 julkaiseman Puupolttoaineiden laatuohjeen.

Tämä vuonna 2020 julkaistu ohjeen kolmas versio korvaa vuoden 2014 ohjeversion.

The quality guidelines for wood fuels in Finland are intended for the producers, suppliers and users of wood fuels to guide them in classifying and determining the quality of wood fuels. These guidelines can also assist the authorities, for instance, in emissions trading and the application of feed-in tariffs on wood fuels.

Lataa Puupolttoaineiden laatuohje 2020 (PDF) Lataa Wood fuel guidelines (PDF)

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Heidi Lettojärvi

Asiantuntija

Energiantuotanto

Heidi Lettojärvi

Asiantuntija

Energiantuotanto

+358 50 595 7705

Siirry takaisin sivun alkuun