Jäsenyys
Energiateollisuus ry:llä on 280 varsinaista jäsentä ja 60 yhteistoimintajäsentä. ET edistää jäsentensä elinkeino- ja työmarkkinapoliittisia toimintaedellytyksiä kansallisesti ja kansainvälisesti.
ET:llä varsinaiseksi jäseneksi voidaan ottaa yhteisö, joka tai jonka jäsenet harjoittavat jotain alla mainittua elinkeinotoimintaa:
- sähkön tuotantoa, hankintaa, siirtoa, jakelua tai myyntiä
- kaasun siirtoa ja jakelua
- kaukolämmityksen ja kaukojäähdytyksen tuotantoa, hankintaa, siirtoa, jakelua tai myyntiä
- verkkojen ja voimalaitosten suunnittelua, toteutusta, käyttöä, kunnossapitoa tai rakentamista
- muita energia-alaan liittyviä palveluja.
ET:n tehtävänä on edistää toimialan kehittämistä sekä valvoa ja kehittää kokonaisvaltaisesti jäsentensä elinkeino- ja työmarkkinapoliittisia toimintaedellytyksiä kansallisesti ja kansainvälisesti. Työmarkkinaedunvalvonta voi ulottua yhtiö- tai yhteisömuotoisten oikeustoimikelpoisten vesihuoltoyritysten piiriin.
ET:n yhteistoimintajäsenenä voi olla alaan läheisesti liittyviä yrityksiä ja oppilaitoksia. Oppilaitoksina pidetään toisen ja kolmannen asteen oppilaitoksia, opistotason oppilaitoksia sekä täydennys- ja/tai erityiskoulutusta tarjoavia oppilaitoksia.
Jäseneksi hyväksymisestä päättää ET:n hallitus kirjallisen jäsenhakemuksen perusteella.
Lisätietoja jäsenyydestä löytyy ET:n säännöistä.
ET:n säännöt
ET:n säännöt
Energiateollisuus ry:n liittokokouksen hyväksymistä säännöistä löydät lisätietoa Energiateollisuudesta ja sen jäsenyydestä.
Asiantuntijamme tällä aihealueella
Verkot, palvelut, kaukolämpö
Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta
Toimintaperiaatteet ja ohjeistukset