Mitä olet etsimässä?

Sähköhyvitykset uhkaavat lykkääntyä puuttuvan hyväksynnän takia

Edelleen roikkuva valtiontukihyväksyntä uhkaa johtaa siihen, että marras-joulukuun laskuihin perustuvat sähköhyvitykset lykkääntyvät.

Monella sähkönmyyjällä olisi nyt tekninen valmius lähettää asiakkaille laskuja niin, että juuri säädetyn lain mukainen sähköhyvityksen ensimmäinen erä saataisiin näkymään vähennyksenä huhtikuun alkupuolella erääntyvillä laskuilla.

Sähköhyvityksiä koskevan lain mukaan hyvityksiä ei tule kuitenkaan toteuttaa ennen kuin EU:n komissio on hyväksynyt järjestelyn valtiontukena. Tätä päätöstä ei ole vielä saatu.

Sähkönmyyjät eivät pysty käytännössä erottamaan hyvityksiä saavia ja muita laskuja toisistaan eikä laskujen lähettämistä voida lykätä loputtomiin maksuvalmiussyistä. Käytännössä komission päätöksen viipyminen johtaisi siihen, että hyvitykset joudutaan siirtämään laskutuserä kerrallaan seuraavaksi lähtevään laskuun.

Sähköenergialaskuja lähtee kuukaudessa yhteensä suurin piirtein kolme miljoonaa. Laskutettavat asiakkaat on jaettu laskutusryhmiin, joita ei voi lennosta muutella esimerkiksi niin, että laskut lähetettäisiin muille ja hyvityksiä sisältävät laskut jätettäisiin odottamaan.

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Riina Heinimäki

Johtava asiantuntija

Energiamarkkinat

Riina Heinimäki

Johtava asiantuntija

Energiamarkkinat

+358 50 381 6131

Siirry takaisin sivun alkuun