Mitä olet etsimässä?

Puhdas siirtymä mahdollistaa kasvun, ja auttaa julkisen talouden tasapainottamisessa

Energiateollisuuden mukaan on tärkeää, että heikossa talouden tilanteessa panostetaan kasvun edellytyksiin. Hallitus on sitoutunut tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatiohin suuntautuviin lisäpanostuksiin, ja niiden sisällä kestävän energiajärjestelmään liittyviin hankkeisiin. Samalla EU:n elvytysrahoitusta suunnataan luvituksen kehittämiseen ja puhtaan siirtymän TKi-hankkeisiin. Tämä mahdollistaa kasvua tuottavien puhtaan siirtymän investointien jatkumisen.

Kolikkoja ja kyljellään oleva kolikkopurkki vaalealla tasolla.

”On tärkeää, että hallitus kannustaa yrittämistä ja työllistymistä sekä osaamisen kehittämistä”, toteaa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

”Valtiontalouden alijäämää voidaan ja se pitää kuroa umpeen puhtaaseen siirtymään kohdistuvilla investoinneilla ja kotimaisella osaamisella. Niihin panostaminen maksaa itsensä takaisin jatkossa”, Leskelä jatkaa.

 Vaalikauden aikana hallitus aikoo kasvattaa tutkimuksen ja kehityksen rahoitusta yhteensä miljardilla eurolla, ja ensi vuonna tutkimus- ja kehittämistoiminnan rahoitus kasvaa noin 280 miljoonaa euroa kuluvaan vuoteen verrattuna. Lisäksi hallitus kohdentaa REPowerEU-varat ympäristöluvituksen vauhdittamiseen valtion aluehallintouudistuksen kanssa yhteensopivalla tavalla, puhtaan energian ja materiaalivirtojen T&K-rahoitukseen ja pilotointiin, sekä puhtaan siirtymän investointeihin.

Lisäksi budjettiriihessä pidetään kiinni hallitusohjelman mukaisesta 160 miljoonan puhtaan energian panostuksista.

”Sekä energia-alan, että maamme menestymisen kannalta on keskeistä, että hallitus tunnistaa energiamurroksen avaamat mahdollisuudet”, Leskelä toteaa.

”Tulkintamme on, että nämä mahdollisuudet on budjettiriihessä ymmärretty. Tästä on hyvä jatkaa”, Leskelä sanoo.

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Siirry takaisin sivun alkuun