Mitä olet etsimässä?

Kuormanohjausrajapinnan kaupallistamisen kehitystarpeet -tutkimushanke valmistui

Vanguard Consulting Oy:n toteuttama tutkimushanke ”Kuormanohjausrajapinnan kaupallistamisen kehitystarpeet” on valmistunut. Hankkeessa selvitettiin rajapinnan vahvuuksia ja heikkouksia, sekä avattiin edellytyksiä rajapinnan onnistuneelle käyttöönotolle.

Kuormanohjausrajapinnan vahvuutena nähdään kustannustehokkuus, yksinkertaisuus ja skaalautuvuus. Ratkaisun heikkoutena on teknologian rajoitteet kytkennöissä sekä tietoliikennetekniikan nopeus ja siihen liittyvät riskit. Kuormanohjausrajapinnan onnistunut kaupallistaminen edellyttää, että markkinatoimijat pystyvät luomaan loppuasiakashyötyjä kustannustehokkaasti.

Hankkeen työryhmä totesi, että kuormanohjausrajapinnan onnistuneen kaupallistamisen kannalta keskeisiä menestystekijöitä ovat:

1. Kustannustehokkuuden suojelu
2. Asiakashyödyn varmistaminen
3. Jouston käyttötapausten mahdollistaminen laajasti
4. Sähkömarkkinan tulevaisuuden kehitystarpeiden huomiointi

Kaupallistaminen edellyttää taloudellisia panostuksia kaikilta toimijoilta, joten on tärkeää, että teknologian hyödyntämisellä nähdään riittävän pitkä tulevaisuus ja sen kehitys on ennakoitavissa. Hankkeen työryhmä toivoo, että myös tulevaisuudessa verkkoyhtiöiden valvontamenetelmissä huomioidaan taloudelliset edellytykset hyödyntää ja kehittää rajapintaa osana paikallisjoustoratkaisuja.

Sähkötutkimuspooli oli hankkeen päärahoittaja.

Lataa Kuormanohjausrajapinnan kaupallistamisen kehitystarpeet (PDF)

Asiantuntijamme tällä aihealueella

Tuukka Heikkilä

Asiantuntija

Verkot ja palvelut

Tuukka Heikkilä

Asiantuntija

Verkot ja palvelut

+358 40 828 1570

Siirry takaisin sivun alkuun