Mitä olet etsimässä?

Avoimuusrekisteri

Henkilötietojen käsittely Energiateollisuus ry:n avoimuusrekisterissä.

Yleisen tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 14 artiklan mukaiset tiedot henkilötietojen käsittelystä.

1.  Rekisterin nimi 

Rekisterin nimi on Energiateollisuus ry:n avoimuusrekisteri.

2.  Rekisterinpitäjä ja rekisterin yhteyshenkilö 

Rekisterinpitäjä on Energiateollisuus ry (jäljempänä ET)  (osoite Eteläranta 10, 00130, sähköposti office@energia.fi).  

Rekisterin yhteyshenkilö ET:ssä on Hanna Ekman, hanna.ekman@energia.fi marketta.eggleton@energia.fi ja puh. +358 50 4090 935.

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste 

Rekisterissä olevia henkilötietoja käytetään: 

• Avoimuusrekisterilain 430/2023 velvollisuuksien täyttämiseen.  

Henkilötietojen käsittely rekisterissä perustuu EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 6 artiklan 1 kohdan c alakohtaan (lakisääteinen velvollisuus). Rekisteröidyt ovat henkilöitä, joihin kohdistuvasta yhteydenpidosta ET on velvollinen raportoimaan Valtiontalouden tarkastusvirastolle avoimuusrekisterilainsäädännön mukaisesti. 

4.  Rekisteröityjen ryhmät ja rekisterin sisältämät tiedot  

Rekisteri sisältää ET:n yhteyshenkilöiden tietoja sekä ET:n toiminnan kannalta tarpeellisten sidosryhmähenkilöiden tietoja siten kuin avoimuusrekisterilaissa edellytetään.   

Rekisterissä käsitellään kohdassa 3 määritettyjen tarkoitusten kannalta tarpeellisia henkilötietoja. Tällaisia ovat etenkin:

  • etu- ja sukunimi 
  • tehtävänimi, työnantaja, osasto, yksikkö

5.  Säännönmukaiset tietolähteet  

Ilmoitettavat tiedot kirjataan Energiateollisuus ry:n avoimuusrekisteriin Energiateollisuus ry:n työntekijöiden yhteydenpidon perusteella.   

6.  Tietojen säännönmukaiset luovutukset 

Tietoja luovutetaan Valtiontalouden tarkastusvirastolle lakisääteisten raportointivaatimusten mukaisesti. Valtiontalouden tarkastusvirasto julkaisee tiedot.

7.  Tietojen siirto  EU:n tai ETA:n ulkopuolelle 

Rekisterin henkilötietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.  

8.  Tietojen säilytys  

Rekisterin henkilötiedot tarkistetaan säännöllisesti, pääsääntöisesti vuosittain. Tarpeettomat tiedot poistetaan ja virheelliset tiedot korjataan. Tietoja säilytetään enintään 10 vuotta ja saman aikaa ne ovat julkisesti saatavilla Valtiontalouden tarkastusviraston julkisilta sivuilta.  

9. Tarkastusoikeus    

Rekisteröidyllä on oikeus saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja rekisterissä käsitellään. Rekisteröity voi pyytää tietojensa tarkastamista selosteen kohdassa 2 määritetyiltä yhteyshenkilöltä.

10.  Oikeus vaatia tiedon korjaamista sekä oikeus pyytää tiedon poistamista tai käsittelyn rajoittamista 

Rekisteröity voi pyytää kohdassa 2 määritetyiltä yhteyshenkilöiltä, että hänen henkilötietonsa korjataan tai täydennetään.

Rekisteröidyllä ei ole EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan oikeutta pyytää tiedon poistamista silloin, kun käsittelyperusteena on rekisterinpitäjän lakisääteinen velvoite. Rekisteröidyllä ei ole avoimuusrekisterilain mukaan yleisen tietosuoja-asetuksen mukaista oikeutta henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen.

11.  Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä 

Rekisteröidyllä ei ole EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan oikeutta vastustaa henkilötietojen käsittelyä silloin, kun käsittelyperusteena on rekisterinpitäjän lakisääteinen velvoite. 

12.  Oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle 

Rekisteröidyllä on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja tietosuojalain mukainen oikeus tehdä selosteessa kuvatusta henkilötietojen käsittelystä valitus tietosuojavaltuutetulle. 

Työtä ilmastoneutraalin Suomen puolesta

Fyysinen rakenne tai tekninen ratkaisu

Montan ylisiirtolaite

Siirry takaisin sivun alkuun