Haaste hyvien kesätyöpaikkojen puolesta

Energiateollisuus ry haastaa nyt kaikki jäsenyrityksensä tarjoamaan nuorille vastuullisia kesätöitä ja kehittämään omia kesätyöprosessejaan. Seitsemänteen toimintavuoteen startanneen Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille yli 50 000 vastuullista kesätyöpaikkaa kesällä 2017. Vastuullinen kesäduuni on Taloudellinen tiedotustoimisto TATin ja T-Median luotsaama kampanja, jonka pääyhteistyökumppaneina ovat Sonera, Nokia, Destia, Oikotie Työpaikat ja S-ryhmä.

VKD17_logo_b

Vastuullinen kesäduuni tarjoaa yrityksille positiivisen tavan näkyä vetovoimaisina työnantajina ja kehittää omia kesätyöprosessejaan. Joulukuun alussa avautunut uusi kampanjasivusto, Helsingin Sanomien tarjoama mediatila, sosiaalinen media ja yhteistyössä Kun koulu loppuu -kampanjan kanssa toteutettava TATin koulukiertue varmistavat, että kampanja näkyy, kuuluu ja puhuttaa tulevan vuoden aikana.

82 prosenttia Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjan kyselyyn vastanneista nuorista kertoi kesätyön lisänneen kiinnostusta työelämää kohtaan. 85 prosenttia voisi suositella työnantajaansa myös kavereilleen. Yhdessä toimimalla autamme nuoria saamaan hyvän kuvan toimialasta sekä sen yrityksistä!

Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Osallistuminen kampanjaan on jäsenistöllemme veloituksetonta, koska Energiateollisuus ry on maksanut osallistumismaksut jäsenistönsä puolesta.

Osallistujat saavat oikeuden käyttää Vastuullinen kesäduuni 2017 -logoa ja kampanjamateriaalia viestinnässään sekä Vastuullinen kesäduuni 2017 -diplomin. Lisäksi työnantajat saavat kiitellyn esimiehen toimintaoppaan koko organisaation sitouttamiseksi hyviin kesätyökäytäntöihin, näkyvyyden kampanjasivustolla sekä mahdollisuuden osallistua Vastuullisin kesäduuni -kilpailuun, koulutuksiin ja koulukiertueeseen.

Osallistumismaksuun sisältyy myös mahdollisuus ilmoittaa kesätyöpaikoista Oikotiellä ja kampanjasivustolla ilman erillistä maksua.

Ilmoittaudu mukaan kampanjaan osoitteessa  http://www.kesaduuni.org/

Laskutustietojen kohdalla maininta energiateollisuus.


Lisätietoja: 
Päivi Salminen-Kultanen 
Vastuullinen Kesäduuni, Projektijohtaja
paivi@t-media.fi 
puh. 040 727 9717


Kampanjan hyödyt

  • Vastuullisesti hoidettu kesätyöprosessi parantaa nuorten käsityksiä työelämästä ja vahvistaa yrityksen työnantajakuvaa
  • Mukana olevat yritykset pääsevät kertomaan itsestään vastuullisena ja kiinnostavana työnantajana. Kampanja tarjoaa myös näkyvyyden nuorten suuntaan verkossa: kampanjasivut, some-kanavat, kampanjamateriaalit.
  • Kampanja pureutuu kesätyöprosessin eri teemoihin (hakuvaihe, perehdytys, työn mielekkyys…) ja nostaa esiin kampanjassa mukana olevien työnantajien parhaita kesätyökäytäntöjä.
  • Yritykset pääsevät myös kehittämään kesätyöprosesseja yhdessä muiden työnantajien kanssa (Vastuullisen kesätyön toimintaopas, koulutukset esimiehille) ja Parhaimmat kesätyökäytännöt -seminaarit.
  • Kampanjamateriaali yrityksenne oman henkilöstön sitouttamiseksi ja hyvän kesätyökokemuksen tarjoamiseksi nuorille.
  • Kilpailu vuoden vastuullisimman kesätyönantajan tittelistä.
  • Kesätyöpaikkailmoitukset ilman erillistä maksua Oikotielle ja kampanjasivustolle.

 

www.kesaduuni.org