Kaukolämmön asiakkuus

Kaukolämpö on Suomen ylivoimaisesti suosituin lämmitysmuoto sekä vanhoissa että uusissa rakennuksissa ja se on säilyttänyt suosionsa yli vuosikymmenten. Useimmiten kaukolämpö valitaan, koska se on käyttäjälleen helppo, luotettava, tehokas ja kokonaisuutena kilpailukykyinen ratkaisu, jolla asiakas ulkoistaa lämmityksestä huolehtimisen ammattilaisille.

Kaukolämpö sopii mihin tahansa rakennukseen: omakotitaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin, toimisto- ja palvelurakennuksiin, julkisiin rakennuksiin sekä teollisuuden lämmitystarpeisiin. Kaukolämpöön on mahdollista liittyä, mikäli lähistöllä on valmiina kaukolämpöverkko tai jos sellainen on suunnitelmissa.

Monilla kaukolämpöyrityksillä on erilaisille asiakkaille sopivia tuotteita ja vaihtoehtoja lämmitystarpeiden hoitamiseen. Tietoa kaukolämmön sopivuudesta omaan kiinteistöön saa aina paikalliselta kaukolämpöyritykseltä.

Kaukolämpöön liittämisestä ja lämmön toimittamisesta tehdään aina kirjallinen sopimus ja kaukolämmön toimittamisessa noudatetaan pääsääntöisesti Energiateollisuus ry:n suosittelemia sopimusehtoja. Mikäli yleiset ehdot eivät sovi asiakkaan tarpeisiin, niin niistä voidaan poiketa asiakkaan ja kaukolämpöyrityksen yhteisellä sopimuksella.

Kaukolämmöllä kannattaa yleensä hoitaa kaikki asiakkaan lämmitystarpeet, kuten lämmin käyttövesi sekä tilojen ja ilmanvaihdon esilämmitys. Myös esimerkiksi pihojen ja portaiden sulanapito sekä rakennuksen rakennusaikainen lämmitys on mahdollista hoitaa kaukolämmöllä.

Kaukolämmön asiakkaana voit säästää energiaa ja rahaa ilman suuria investointeja. Kun lämmityslaitteita käytetään oikein ja harkitusti, säästyy energiaa ilman että terveellisen ja mukavan asumisen vaatimuksista tarvitsisi tinkiä. Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan ja sopivan lämmintä vettä tulee aina riittävästi.

Avaa tästä Motivan Lämpöä kotiin keskitetysti -esite.
markkinaosuudet
Lämmitysmuotojen markkinaosuudet uusissa ja peruskorjatuissa rakennuksissa


Lisätietoja


Kaukolämmön sopimusehdot

Julkaisut

20.09.2017

Suositus T1, kaukolämmön yleiset sopimusehdot 2017

ET:n suositus kaukolämmön yleisiksi sopimusehdoiksi (T1/2017) on päivitetty.


Lisää materiaalia kaukolämmön asiakkuudesta