Energiatehokkuudesta useita etuja

Energiatehokkuus on helpoin, edullisin ja ympäristöystävällisin tapa vähentää päästöjä ja lisätä Suomen energiaomavaraisuutta. Energiapihien käyttötottumusten ja ratkaisujen lisääminen kodin elämään on käytännössä hyvää sekä kukkarolle että ilmastolle. Kodin energiatehokkuuden parantaminen ei tarkoita siirtymistä askeettiseen asumiseen. Kulutusta on mahdollista leikata reilusti arkipäiväisillä valinnoilla ja fiksulla käytöllä. Käytännön apua sähkön ja lämmön käytön hillitsemiseen löytyy myös teknisistä ratkaisuista.

Energiayritykset ovat vahvasti sitoutuneet vapaaehtoisiin energiatehokkuussopimuksiin. Sopimukset ovat tapa täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet. Kattavalla ja tuloksekkaalla sopimustoiminnalla velvoitteet voidaan saavuttaa ilman jäykkiä pakkokeinoja. Energiatehokkuussopimusten puitteissa energiayritykset antavat asiakkailleen kattavaa ja monipuolista energiatehokkuusneuvontaa ja –viestintää sekä varmistavat omalta osaltaan, että energian käyttäjillä on saatavissa kilpailukykyisesti hinnoiteltuja energiapalveluita.Lisätietoja

leinosi2
Leino, Sirpa
Asiantuntija
Sähköpostiosoite: sirpa.leino@energia.fi
twitter-icon @leinosi

Lisää materiaalia energiatehokkuudesta

Julkaisut

30.01.2018

Kiertotalous energia-alalla - Deloitte Oy 2018

Suomen energia-alalla on hyvät edellytykset luoda uutta liiketoimintaa kiertotalouden avulla

Tiedotteet

17.01.2018

Energiateollisuus: Parlamentilta suotuisa suunta EU:n neuvotteluille metsäenergian kestävyydestä

Energia-alaa edustava Energiateollisuus (ET) pitää hyvänä, että Euroopan parlamentti ajaa metsähakkeen käytössä riskeihin perustuvaa lähestymistä.