shutterstock_363387998

Perustietoa energia-alasta

Näillä sivuilla perustietoa energiasta, joka pyörittää yhteiskuntaa. Energian luotettava toimitus ja hinta vaikuttavat elämäämme vuoden jokaisena päivänä.

Energia pyörittää yhteiskuntaa

Energian luotettava toimitus ja hinta vaikuttavat elämäämme vuoden jokaisena päivänä. Suomen energiajärjestelmästä on onnistuttu rakentamaan monipuolinen ja tehokas.

Monipuolisen tuotantorakenteen ansiosta emme ole riippuvaisia yksittäisestä energialähteestä. Laaja tuotantopaletti on taannut myös sen, että sähkö ja kaukolämpö ovat Suomessa ostovoimaan suhteutettuna Euroopan edullisimpia.

Suomessa kunnostetaan ja uudistetaan energiantuotantolaitoksia sekä sähkö- ja kaukolämpöverkkoja jatkuvasti, mistä syystä katkoja ja häiriöitä on vähän. 

Energiaratkaisut tehdään vahvasti ilmasto- ja ympäristöpoliittisista lähtökohdista. Mahdollisimman vähäpäästöinen ja kestävä energiantuotanto on suomalaisen energiateollisuuden tavoite.


Perustietoa energia-alasta osion etusivu

Materiaalia energia-alasta

Julkaisut

30.01.2018

Kiertotalous energia-alalla - Deloitte Oy 2018

Suomen energia-alalla on hyvät edellytykset luoda uutta liiketoimintaa kiertotalouden avulla

Julkaisut

15.09.2017

Kiertotalous energiasektorilla

Energiateollisuus ry on teettänyt tämän selvityksen kehittääkseen alan ymmärrystä omasta roolistaan kiertotaloudessa

Visio 2035 ja Roadmap 2025 hankkeen loppuraportti - Sähkötutkimuspoolin julkaisu

Julkaisut

07.03.2016

Visio 2035 ja Roadmap 2025 hankkeen loppuraportti - Sähkötutkimuspoolin julkaisu

Visio 2035 ja Roadmap 2025 hankkeen tavoitteena oli luoda vuoteen 2035 ulottuva sähköverkko- ja sähkömarkkinavisio sekä tuottaa vuoteen 2025 ulottuva kehityspolku. Tarkastelun näkökulmia olivat sähköverkot, sähkökauppa, valmistava teollisuus ja palveluliiketoiminta. Tavoitteena oli myös lisätä toimialan kehitystä palvelevaa sisäistä vuorovaikutusta.

Julkaisut

04.04.2014

Future Market Design

Pöyryn raportti

Julkaisut

24.02.2014

Lämmitys ja jäähdytys matkalla hiilineutraaliin tulevaisuuteen

Euroopassa hukataan valtavasti energiaa. Kaukolämpö ja -jäähdytys sekä lämmön ja sähkön yhteistuotanto ovat teknologioita, joilla hukkaan menevän energian määrää sekä CO2-päästöjä voidaan merkittävästi vähentää. Tällä hetkellä EU: energia- ja ilmastopolitiikka ei tue näitä teknologioita. Energiateollisuus ry on analysoinut olemassa olevat politiikat sekä tehnyt omat konkreettiset esitykset miten EU-politiikkaa tulisi kehittää tulevina vuosina. Nämä esitykset sekä kuvauksen kaukolämmityksen ja -jäähdytyksen sekä lämmön ja sähkön yhteistuotannon mahdollisuuksista löydät alla olevasta julkaisusta.