shutterstock_282607253

Energiateollisuuden edunvalvonta

Energiateollisuus ry (ET) edistää pitkäjänteistä energia- ja ilmastopolitiikkaa.

Ratkaisuja kestävän energiapolitiikan edistämiseksi

Ilmastonmuutos, energian hinnan suuret muutokset sekä toimitusvarmuuteen ja energiaturvallisuuteen liittyvät kysymykset ovat nostaneet energian keskustelun ja päätöksenteon kohteeksi Suomessa ja maailmalla. Samaan aikaan energian tuotannon ja käytön teknologiat kehittyvät nopeasti.

Energiaan liittyvät suuret muutostekijät vaikuttavat energiatoimialan tulevaisuuteen. Alan on suunnattava katseensa pitkälle tulevaisuuteen voidakseen arvioida, miltä maailma näyttää ja miltä ala haluaa sen näyttävän vuosikymmentenkin päästä.

Energiateollisuuden edunvalvonnan tarkoituksena on viedä yhteiskuntaa ennakkoluulottomasti kohti kestävää tulevaisuutta.


Edunvalvonta osionsivu

Materiaalia edunvalvonnasta

Julkaisut

11.08.2017

SF6-kaasu 2016

Julkaisut

10.08.2017

SF6-kaasu 2015

Tiedotteet

29.06.2017

Sähkönjakelun luotettavuus edellisvuoden tasolla

Energiateollisuus ry:n keskeytystilastosta selviää, että sähkönjakelu oli vuonna 2016 keskeytyneenä noin kaksi tuntia sähkönkäyttäjää kohden. Taso on suunnilleen sama kuin vuonna 2015. Sähkönjakelun luotettavuuden parantamiseen tähtäävät investoinnit ovat parhaillaan käynnissä ja verkkojen on määrä olla kunnossa vuoden 2028 loppuun mennessä. Kaapelityömaat tulevat olemaan tuttu näky lähivuosina. Yhteistyötä sähkö- ja teleyhtiöiden kesken lisätään.