Materiaalipankki

Materiaalipankki

On vain yksi hyvä asia, tieto, ja yksi paha asia, tietämättömyys. - Sokrates

Kalatalousviranomainen esittää energia-alalle täysin kohtuuttomia vaatimuksia

Julkaistu: 17.03.2017 Päivitetty: 17.03.2017

Lapin Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) on tänään jättänyt hakemuksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon Kemijoen kalatalousvelvoitteiden muuttamisesta. Esitetyt velvoitteet rikkovat sen yhteistyön hengen, joka on kirjattu hallituksen kalatiestrategiaan.

- Tänään esitetyt toimet ovat erittäin mittavat ja kalliit toteuttaa, osin keskenään ristiriitaisia, ja lisäksi yritysten on mahdotonta taata niiden toimivuutta, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä pahoittelee.

Kalatiestrategian kaikissa kärkihakkeissa suunnitellut toimet on saatu käyntiin, ja kehitys on ollut lupaavaa. Viranomaisen tänään käynnistämä prosessi vaarantaa yhteistyön, jota on vuosia rakennettu.

Lapin ELY-keskuksen esitys ei myöskään kunnioita vesivoiman roolia Suomen energiajärjestelmässä. Uusiutuvan ja kotimaisen energian lisäämisen kannalta on välttämätöntä varmistaa, että vesivoiman tuotantoa ei samanaikaisesti leikata ja säilytämme sähköjärjestelmämme tarvitseman säätökyvyn.

- Sekä elinkeinoministerin että kalatalousasioita vastaavan ministerin voi nyt perustellusti vaatia varmistamaan, että hallituksen linjauksia niin energia- kuin kalatalouskysymyksissä noudatetaan.

Ruotsissa vesivoiman merkitys energiajärjestelmälle on ymmärretty ja sen toimintaedellytyksiä on parannettu, kun samaan aikaan Suomessa vero- ja muuta kustannusrasitetta kasvatetaan.

 - On huolehdittava, että Suomessa kotimaisen energiantuotannon kilpailukyvystä pidetään kiinni, eikä hallitus peräänny lupauksestaan olla nostamatta teollisuuden kustannuksia, Jukka Leskelä sanoo.

 

Lisätietoja: 
Jukka Leskelä, puh. 050 593 7233
Pia Oesch, puh. 050 589 0328

Jukka Leskelä

Jukka Leskelä
Toimitusjohtaja
Hallinto

Pia Oesch

Pia Oesch
Johtaja
Energiantuotanto

Materiaalityyppi:
Tiedotteet
Kategoriat:
Energiateollisuus ry
Sähköntuotanto -> Säätövoima