Materiaalipankki

Materiaalipankki

On vain yksi hyvä asia, tieto, ja yksi paha asia, tietämättömyys. - Sokrates

Energiateollisuus: Sähkömarkkinafoorumi vahvistaa Pohjolan asemaa edelläkävijänä

Julkaistu: 23.11.2017 Päivitetty: 23.11.2017

Energia-alaa edustava Energiateollisuus (ET) on tyytyväinen energianministerien päätökseen perustaa yhteispohjoismainen sähkömarkkinafoorumi. Pohjoismaiden energiaministerit päättivät tänään Oslossa kutsua ensimmäisen foorumin koolle jo ensi keväällä.

 - Energia-ala on peräänkuuluttanut tarvetta foorumille ja tarjoamme apua sen valmisteluun. Kannustamme kaikkia osapuolia mukaan jo valmisteluvaiheessa. Suomalainen energiateollisuus pitää tärkeänä, että pohjoismaisia sähkömarkkinoita koskevan rajat ylittävän keskustelun ja valmistelun läpinäkyvyyttä lisätään, painottaa ET:n sähkömarkkinoista vastaava johtaja Pekka Salomaa.

 ET haluaa nostaa yhteispohjoismaiselle agendalle muun muassa asiakkaiden nykyistä sujuvamman osallistamisen markkinoille, sähkön tehon riittävyyden ja uusiutuvien energioiden edistämisen sekä kantaverkkoyhtiöiden yhteistyön.

 Salomaa korostaa, että sähkömarkkinafoorumi mahdollistaa ministeriöille, viranomaisille, yrityksille ja niin asiakkaita kuin energia-alaa edustaville järjestöille keskustelun valtakuntien rajat ylittävistä energia-aiheista.

 - Tavoitteen pitää olla korkealla: säilytämme Pohjolan energiamarkkinoiden esimerkkiaseman suhteessa muihin EU-maihin.

 Lisätiedot

 • Johtaja Pekka Salomaa, p. 0500 324 486, Twitter @PekkaSalomaa

Pekka Salomaa

Pekka Salomaa
Johtaja
Energiamarkkinat
twitter-icon @PekkaSalomaa

Materiaalityyppi:
Tiedotteet
Kategoriat:
Energiateollisuus ry
Sähkömarkkinat