Materiaalipankki

Energiateollisuus: Sähköliiton ja JHL:n lakkopäätös voi vaarantaa sähkön saannin

Julkaistu: 09.03.2018 Päivitetty: 09.03.2018

Energia-alan yrityksiä edustavan Energiateollisuuden (ET) johtaja Kari Laaksonen pitää Sähköliiton ja JHL:n lakkopäätöksiä erittäin huolestuttavana.

  • Liittojen tänään ilmoittamat toimet voivat aiheuttaa kotitalouksille ja yrityksille vakavaa haittaa ja vahinkoa muun muassa sähköverkkojen viankorjausten ja sähkön saannin vaarantuessa.

Sähköliitto on jättänyt Energiateollisuudelle lakkovaroituksen, jonka mukaan lakko alkaisi 26. maaliskuuta kello 6 ja päättyisi 28. maaliskuuta kello 18. Samansisältöisen ilmoituksen on antanut myös Julkis- ja hyvinvointialojen liitto JHL. Lisäksi helmikuun alussa alkanut ylityökielto jatkuu edelleen ja hankaloittaa vikojen korjausta. 

  • Toimiala-ala toisensa jälkeen on sopinut työehtosopimuksissaan yleisen linjan mukaisista palkankorotuksista. Myös työmarkkinoiden keskusjärjestöjen kilpailukykysopimuksessa neuvottelema työajan pidennys on säilynyt kaikissa jo tehdyissä sopimuksissa, ET:n Laaksonen huomauttaa. 
  • Yritysten ja talouden kasvua tulisi nykyisessä noususuhdanteessa tukea kaikin tavoin, eikä pyrkiä profiloitumaan sopimisen murtajana. Nimenomaan Sähköliitto vetää nyt aivan omaa linjaansa. 

Enemmistö energia-alan henkilöstöstä on jo sopimusratkaisujen piirissä, kun Energiateollisuus on sopinut toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden kanssa yleisen linjan mukaiset 3,2 prosentin korotukset kahdelle vuodelle.

  • Olemme tarjonneet myös Sähköliitolle ja JHL:lle yleistä linjaa noudattavia palkankorotuksia ja ilmoittaneet hyväksyvämme osan liiton keskeisistä tavoitteista. Työntekijöille on esitetty ratkaisua, joka ei sisällä sellaisia työehtosopimuksen muutoksia, joita Sähköliitto voisi pitää heikennyksinä, painottaa Energiateollisuuden Kari Laaksonen.

Energia-alan työntekijöiden työehtosopimuksesta on neuvoteltu marraskuusta lähtien. Neuvottelupöydässä ovat osapuolina myös Palvelualojen työnantajat Palta ja Julkisten ja JHL.

Lisätiedot

Johtaja Kari Laaksonen, p. 050 410 6180

Kari Laaksonen

Kari Laaksonen
Johtaja
Työelämä

Markus Saimio

Markus Saimio
Asiantuntija
Työelämä

Materiaalityyppi:
Tiedotteet
Kategoriat:
Työmarkkinat