Materiaalipankki

Materiaalipankki

On vain yksi hyvä asia, tieto, ja yksi paha asia, tietämättömyys. - Sokrates

Energiatehokkaita toimijoita palkittiin – joukossa Helen ja Sallila Energia

Julkaistu: 15.06.2017 Päivitetty: 15.06.2017

Tuloksellista ja esimerkillistä energiatehokkuustyötä vuosina 2008–2016 osoittaneita yrityksiä ja kuntia palkittiin 15.6.2017 Finlandia-talolla pidetyssä Energiatehokkuussopimusten juhlaseminaarissa. Palkittujen joukossa oli kaksi energiateollisuuden yritystä: energiantuotannon toimenpideohjelmassa Helen Oy ja energiapalveluiden toimenpideohjelmassa Sallila Energia Oy.

Palkinnot myöntäneiden työ- ja elinkeinoministeriön, ympäristöministeriön, Energiaviraston ja Motivan mukaan palkitut ovat toteuttaneet erityisen määrätietoisesti lukuisia erilaisia energiatehokkuustoimia, joiden ansiosta he ovat onnistuneet energiankäytön tehostamisessa reilusti yli sopimuksessa asetettujen tavoitteiden.

Lisäksi toimijat ovat raportoineet vuosittain kattavasti toimistaan ja niillä saavutetuista säästöistä, mikä on erityisen tärkeää Suomea sitovien EU-tavoitteiden saavuttamisen seurannan kannalta. 

Energiantuotannon toimenpideohjelmaan liittyneistä yrityksistä Helen Oy:lle myönnetyn kunniamaininnan perusteina olivat muun muassa sähköntuotannon tehostuminen ja primäärienergiankäytön säästö, vuosittainen säännöllinen raportointi ja energiatehokkuustoimenpiteiden toteuttaminen sekä liittyminen uudelle Energiatehokkuussopimuskaudelle 2017–2025.

- Helenin energiatehokkuus nousi uudelle tasolle, kun yhtiö alkoi tuottaa myös kaukojäähdytystä Helsingissä. Virstanpylväs oli maailman suurimman jäähdytystä ja lämpöä tuottavan lämpöpumppulaitoksen käyttöönotto vuonna 2006, Helenin ilmasto- ja energiatehokkuuspäällikkö Rauno Tolonen sanoo.

– Kallion sisällä, Katri Valan puiston alla sijaitseva laitos hyödyntää puhdistetun jäteveden lämpöenergiaa ja auringon lämpöenergiaa, jota tuodaan jäähdytysverkon kautta kiinteistöistä,

Energiapalveluiden toimenpideohjelmaan liittyneistä yrityksistä Sallila Energia Oy:lle myönnetyn kunniamaininnan kriteereinä olivat puolestaan asiakkaille kohdistettuja energiapalveluja monipuolinen toteutus ja raportointi, omalle toiminnalle asetetun energiatehokkuustavoitteen saavuttaminen sekä sopimuksen mukaista energiatehokkuustyötä tukevan tehostamissuunnitelman laatiminen.

- Me Sallilassa olemme panostaneet siihen, että energiatehokkuusasiaa saadaan eteenpäin asiakkaiden keskuudessa. Saamamme asiakaspalaute ja nyt saamamme tunnustus kertovat, että olemme siinä onnistuneet, Sallila Energian energiapäällikkö Raimo Prusi toteaa

- Olemme panostaneet myös energiatehokkuusasioihin omissa kiinteistöissämme ja toiminnoissamme. Viimeisimpiä kehityskohteita on aurinkoenergian hyödyntäminen. Loimaalle rakentamamme aurinkovoimalan vuokrattavat paneelit ovat saaneet asiakkailtamme hyvän vastaanoton.

Energia-alaa koskettaviin energiantuotannon ja energiapalveluiden toimenpideohjelmiin on liittynyt jo 126 yritystä. Kattavuus on Energiateollisuus ry:n (ET) asiantuntija Sirpa Leinon mukaan jo erittäin hyvällä tasolla.

 

Lisätietoja:
Asiantuntija Sirpa Leino, puh. 050 548 1128

Sirpa Leino

Sirpa Leino
Asiantuntija
Energiamarkkinat
twitter-icon @leinosi

Materiaalityyppi:
Tiedotteet
Kategoriat:
Energiateollisuus ry