Energiaa-blogi!

Energiaa! -blogissa käsitellään ajankohtaisia energiaan liittyviä teemoja sekä tehdään huomioita arjen energia-asioista. Kirjoittajina toimivat Energiateollisuus ry:n johtajat ja asiantuntijat. Mitä energia-alalla tapahtuu ja keitä ET:läiset oikein ovat? Seuraa blogia, niin tiedät.

17.5.2017 7.40LOMPAKKO JÄI LAHJOITUSLAATIKKOON - asialla kiire! Milka Kortet

Näin otsikoi erään yrityksen logistiikkavastaava avainhenkilölleen lähettämänsä sähköpostiviestin kello 10 maanantaiaamuna. Kolme tuntia myöhemmin lompakko kaikkine maksukortteineen oli jo palautettu omistajalleen. Tällaiseen ongelmaratkaisukykyyn pystyy vain yritys, jossa prosessit ovat osa arjen toimintaa, jokainen tietää oman työtehtävänsä ja asiakasystävällisyys on muutakin kuin korulause. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


12.5.2017 10.43Ensisijainen poliittisesti poistettava riski on poliittinen riski Antti Kohopää

Energia- ja ilmastostrategiassa linjatun 2 TWh:n uuden uusiutuvan sähköntuotantotuen valmistelu on käynnistymässä kevään aikana. Keskustelu on jo alkanut. Tuulivoimayhdistys kertoi Talouselämälle preferoivansa niin kutsuttua liukuvan preemion mallia, missä veronmaksajat ottavat kannettavakseen investorien sähkömarkkinariskit.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


3.5.2017 8.31Pakoputket poistuvat liikenteestä Esa Niemelä

Suomessa käydään parhaillaan tiukkaa keskustelua liikenteen päästöjen vähentämisestä. Helmikuussa LVM perusti parlamentaarisen työryhmän, jonka tehtävänä on pohtia mm. keinoja, joilla vastataan liikenteen päästövähennystavoitteisiin ja luodaan edellytyksiä liikenteen automatisaatiolle. Julkisessa keskustelussa on ollut paljon esillä sähköautot ja biopolttoaineet. Biopolttoaineita tarvitaan, etenkin lyhyellä aikavälillä. Suomen linjauksista riippumatta liikenteen tulevaisuus on joka tapauksessa sähköinen. Yritän perustella tätä ajatusta eri näkökulmista.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


28.4.2017 9.58Ruuhkavuosi Brysselissä Joona Turtiainen

Aloitin vuoden alussa ET:n uudella Brysselin toimistolla EU-asioiden päällikkönä. Alku on ollut vauhdikas. ET muutti viime vuoden lopulla yhteen ruotsalaisen, norjalaisen ja tanskalaisen sisarjärjestönsä kanssa yhteispohjoismaiseen toimistoon. Uusi toimisto sijaitsee hyvällä pelipaikalla EU-keskuksen ytimessä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


19.4.2017 8.05Hyvin kokeiltu on puoliksi tehty Sirpa Leino

Energiakokeilut.fi tietopankki esittelee yli 100 suomalaista uuden energian pilottia ja -kokeilua. Sivustolla on uuden energian pilotteja, demonstraatioita ja kokeiluja vuodesta 2010 alkaen. Kokeiluissa on uutta teknologiaa, uusia sovelluksia tai uusia toimintatapoja. Jokainen pilotti, demonstraatio ja kokeilu on systemaattisesti tägätty ja luokiteltu kategorioihin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


12.4.2017 13.50Lämpöpumput kasvu-uralla kaukolämmön tuotannossa Katja Kurki-Suonio

Lämpöpumppujen osuus kaukolämmön tuotannossa on kasvanut suhteellisen lyhyessä ajassa merkittävään rooliin. Lämpöpumpuilla tuotettu kaukolämpö vastasi vuoden 2016 ennakkotilaston mukaan jo lähes viittä prosenttia kaukolämmön ja siihen liittyvän sähkön tuotannon polttoaineista. Energiateollisuus ry:n Valor Partners Oy:llä teettämän selvityksen mukaan suurten lämpöpumppujen osuus kaukolämmön vuotuisesta myyntimäärästä voisi kasvaa yli kymmeneen prosenttiin. Katri Valan lämpöpumppulaitos, joka on Suomen suurin lämpöpumppulaitos, tuotti viime vuonna jo noin seitsemän prosenttia Helsingin kaukolämmöstä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


7.4.2017 14.24Pitkän vuosiloman ihanuus Mari Rusila

Optimistisesti ajateltuna näin huhtikuun alussa häämöttää jo vappu, ja vapun jälkeen 2.5. alkava lomakausi. Koko edellisen lomanmääräytymisvuoden (1.4. – 31.3.) työskennelleitä odottaa neljä ansaittua vuosilomaviikkoa, joiden aikana ehtii nauttia Suomen kesästä ja ladata akkuja ja D-vitamiinivarastoja. 

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


29.3.2017 17.07EU:n valevisio: kuluttajat ykkösenä, markkina kakkosena Virve Rouhiainen

EU:n talvipaketti. Visio, jossa kuluttajat ykkösiä. Energiamarkkinoiden keskiössä ja aktiivisia toimijoita. Niin kotitaloudet kuin yritykset, energiamarkkinoilla sekä kuluttajina että tuottajina. Ratkaisut älykkäitä ja data avointa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


22.3.2017 14.48Varttitaseen jännääminen jatkuu Pekka Salomaa

EU-maiden edustajista koottu komitea pääsi muutama päivä sitten sopuun tasepalvelujen eurooppalaisista säännöistä. Tasejakson varttiin siirtymisen määräaika on menossa kohtalaisesti 2020-luvun puolelle. Näin pahimmat pelot Suomen mittari-investointien pikaisesta vanhenemisesta vähenivät.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


15.3.2017 8.45Kaukolämpöverkot nyt kunnossa, entä tulevaisuus? Veli-pekka Sirola

Kaukolämpö- ja kaukojäähdytysverkkojen nykytila ja lähitulevaisuuden näkymät arvioitiin valtakunnallisessa rakennetun omaisuuden tilaa kartoittavassa, juuri julkaistussa ROTI 2017 -selvityksessä hyviksi verkkojen kunnon ja toimivuuden, mutta myös järjestelmien luomien mahdollisuuksien (mm. biotalous, energiatehokkuus, ylijäämälämpöjen hyödyntäminen, etämittaus) kannalta. Kouluarvosanaksi raportissa annetaan 9+, korkein kaikista tarkastelluista rakennetun omaisuuden lajeista.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Edelliset Seuraavat