Energiaa-blogi!

Energiaa! -blogissa käsitellään ajankohtaisia energiaan liittyviä teemoja sekä tehdään huomioita arjen energia-asioista. Kirjoittajina toimivat Energiateollisuus ry:n johtajat ja asiantuntijat. Mitä energia-alalla tapahtuu ja keitä ET:läiset oikein ovat? Seuraa blogia, niin tiedät.
13.2.2017 8.00

Energiaa, infraa, markkinoita ja palveluja

Pertti Lindberg

Energiateollisuus ry:n visio toteaa suuriksi muutosilmiöiksi vähähiilisyyden, digitalisaation, kansainvälisyyden ja kuluttajien nousun.  Energiamarkkinoiden muutokset, uusiutuva ja hajautettu tuotanto, energianjakelun luotettavuusvaatimukset muuttavat energiatoimialaa palvelujen verkostoiksi.

Energiamurros muuttaa alan yhtiöitten toimintaa nopeasti ja perusteellisesti. Enää ei voi puhua pelkästä energia-alasta, toimialarajat ovat hämärtyneet. Perinteisetkin energiayhtiöt toimivat uusilla ja erilaisilla malleilla, toimintaketjuilla ja palveluverkostoilla. Digitalisaation mahdollistama reaaliaikainen tiedon hallinta muuttaa toimintaprosesseja. Monet uudet toimijat ja aikaisemmin muilla alueilla toimineet palveluyhtiöt ovat nyt tiiviisti mukana myös energiatoiminnoissa.

ET vastaa näihin muutoksiin uudella hallinto- ja organisaatiomallilla. Entiset siiloutuneet toiminnot yhdistettiin laaja-alaisiksi eri energiamuodot huomioonottaviksi edunvalvonta-alueiksi. Vision mukaan ET on energia-alan vaikuttavin edunvalvoja, joka vie yhteiskuntaa ennakkoluulottomasti kohti kestävää tulevaisuutta. Näistä lähtökohdista ET:n hallitus antoi tehtävän selvittää palveluliiketoimintojen merkitystä energia-alalla ja markkinoilla olevien palveluyhtiöitten kiinnostusta osallistua yhteiseen edunvalvontaan. Tilattu konsulttityö kartoittaa kiinnostuneiden palveluyhtiöiden halua osallistua energiatoimintojen kehittämiseen ja luoda ennakkoluulottomasti uusia yhteistyömuotoja.  Maaliskuussa valmistuvan selvityksen ja palveluntuotannon toimialaryhmän näkemysten pohjalta ET:n hallitus linjaa tulevaisuuden edunvalvontaa ja toimintamalleja. Mielenkiinnolla odotamme tuloksia.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja