Energiaa-blogi!

Energiaa! -blogissa käsitellään ajankohtaisia energiaan liittyviä teemoja sekä tehdään huomioita arjen energia-asioista. Kirjoittajina toimivat Energiateollisuus ry:n johtajat ja asiantuntijat. Mitä energia-alalla tapahtuu ja keitä ET:läiset oikein ovat? Seuraa blogia, niin tiedät.
19.4.2017 8.05

Hyvin kokeiltu on puoliksi tehty

Sirpa Leino

Energiakokeilut.fi tietopankki esittelee yli 100 suomalaista uuden energian pilottia ja -kokeilua. Sivustolla on uuden energian pilotteja, demonstraatioita ja kokeiluja vuodesta 2010 alkaen. Kokeiluissa on uutta teknologiaa, uusia sovelluksia tai uusia toimintatapoja. Jokainen pilotti, demonstraatio ja kokeilu on systemaattisesti tägätty ja luokiteltu kategorioihin.

Kokeiluissa on uutta teknologiaa, uusia sovelluksia tai uusia toimintatapoja. Jokainen pilotti, demonstraatio ja kokeilu on systemaattisesti tägätty ja luokiteltu kategorioihin.

Sattumanvaraisia löytöjä tietopankista:

Tietopankkiin voi ehdottaa omaa kokeilua! Lähetä tietoja pilotistasi ja linkki lisätietoihin tutkimusjohtaja Eva Heiskaselle, Helsingin yliopisto, eva.heiskanen@helsinki.fi.

Tietopankki on luotu osana Smart Energy Transition (tuttavallisemmin SET -hanketta), jossa selvitetään mitä osaamisia energiamurroksessa tarvitaan. Yhdessä hankkeen työpaketissa pureudutaan erityisesti oppimiseen energiakokeiluissa. Tutkijoiden lisäksi tietopankki on tarkoitettu erityisesti pilottien, demonstraatioiden ja kokeilujen järjestäjille - On hyvä kokeilla uutta, mutta hyvä myös ottaa opiksi siitä, mitä muut ovat tehneet.

Kokeileva Suomi sivustolla kerrotaan kokeiluista ja kokeilukulttuurista mm. seuraavasti: Kokeilukulttuurissa laajat ja monimutkaiset haasteet pilkotaan kokeiltaviksi kokonaisuuksiksi. Kokeilukulttuurin syntyminen edellyttää myös halua ja rohkeutta kokeilla ja valita erilaisia lähestymistapoja. Kokeilulla on aina tavoite, jota testataan rajatulla joukolla ja rajatussa paikassa. Kokeilulla on selkeästi alku ja loppu. Jos jokin kokeiltava asia tai toimintatapa ei toimi, sekin on jo itsessään tulos.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi