Energiaa-blogi!

Energiaa! -blogissa käsitellään ajankohtaisia energiaan liittyviä teemoja sekä tehdään huomioita arjen energia-asioista. Kirjoittajina toimivat Energiateollisuus ry:n johtajat ja asiantuntijat. Mitä energia-alalla tapahtuu ja keitä ET:läiset oikein ovat? Seuraa blogia, niin tiedät.
29.3.2017 17.07

EU:n valevisio: kuluttajat ykkösenä, markkina kakkosena

Virve Rouhiainen

EU:n talvipaketti. Visio, jossa kuluttajat ykkösiä. Energiamarkkinoiden keskiössä ja aktiivisia toimijoita. Niin kotitaloudet kuin yritykset, energiamarkkinoilla sekä kuluttajina että tuottajina. Ratkaisut älykkäitä ja data avointa.

Ei hintasääntelyä. Ei monopolia. Ei pientuotannon esteitä.

Energiaköyhyyden ratkaisu sosiaaliturva ja energiatehokkuus. Kuluttaja voi vaatia älymittarin – ei pakko. Dynaamisesti hinnoiteltuja tuotteita. Uuteen tekniikkaan perustuvia palveluita, jotka siirtävät kulutusta helposti kalliilta tunneilta edullisille tunneille.

Valevisio. Se on jo totta. Suomessa. Piste. Kopioivat meitä. Täysiä luusereita. Niin surullista. Ja Energiateollisuuden vika.

Edelläkävijän osa on raskas. Tulee uusia vientituotteita. Ehkä uusi Nokia. On pakko käydä maailmankauppaa. Ei voi rakentaa tullimuureja. Surullista.

Datahub on uhka. Avoin data on uhka. Eriarvoistuminen voidaan tunnistaa ja etsiä ratkaisut. Yhteistyössä. Neuvotellen. Tylsää. Ei tyytymättömiä äänestäjiä – ei Trumpia. Ei saa räjäyttää Brysseliä tai tehdä Fixitiä. So sad.  

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi