eVirtanen

ET:n käytössä oleva eVirtanen on Nissan Leaf –merkkinen täyssähköauto. Erona vastaavan kokoluokan polttomoottoriautoihin eVirtanen on hieman painavampi ja se käyttää liikkumisenergiana ainoastaan sähköä. Täyssähköauton voimanlähteenä on sähkömoottori ja energiavarastona akusto. Nissan Leaf on vuoden auto 2011. Täydellä latauksella auton käyttösäde on noin 160 km.

Täyssähköauto sopii hyvin taajama-ajoon ja lyhyehköille ja säännöllisille päivämatkoille. Sähköauto on ympäristöä säästävä. Siitä ei tule ajon aikana terveydelle haitallisia päästöjä, kuten häkää, hiilivetyjä, typen oksideja tai pienhiukkasia. Se on myös hiljainen erityisesti taajama-ajossa, jossa rengasmelu ei vielä ole merkittävää.

eVirtanen mahdollistaa Energiateollisuuden ja Adaton työntekijöiden joustavan liikkumisen työtehtävissä ilman hiilidioksidipäästöjä. Liikkuminen täyssähköautolla edellyttää hieman uutta ajattelutapaa autoilussa. Auton käyttämää energiaa on saatavilla lähes kaikkialla, mutta varsinkin pidemmillä matkoilla käyttö edellyttää vielä jonkin verran suunnittelemista. Vaikka uudet sähköautot ovat sarjavalmistuksessa olevaa luotettavaa tekniikkaa, ei käyttökokemuksia sähköautoista ei vielä ole paljon. Auton kautta Energiateollisuuden ja Adaton työntekijät saavatkin ensikäden kokemusta sähköauton käytöstä, ja jakavat näitä kokemuksia eVirtasen facebook-kavereille.