Kaukolämmön asiakkuus

Kaukolämpö on Suomen ylivoimaisesti suosituin lämmitysmuoto sekä vanhoissa että uusissa rakennuksissa ja se on säilyttänyt suosionsa yli vuosikymmenten. Useimmiten kaukolämpö valitaan, koska se on käyttäjälleen helppo, luotettava, tehokas ja kokonaisuutena kilpailukykyinen ratkaisu, jolla asiakas ulkoistaa lämmityksestä huolehtimisen ammattilaisille.

Kaukolämpö sopii mihin tahansa rakennukseen: omakotitaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin, toimisto- ja palvelurakennuksiin, julkisiin rakennuksiin sekä teollisuuden lämmitystarpeisiin. Kaukolämpöön on mahdollista liittyä, mikäli lähistöllä on valmiina kaukolämpöverkko tai jos sellainen on suunnitelmissa.

Monilla kaukolämpöyrityksillä on erilaisille asiakkaille sopivia tuotteita ja vaihtoehtoja lämmitystarpeiden hoitamiseen. Tietoa kaukolämmön sopivuudesta omaan kiinteistöön saa aina paikalliselta kaukolämpöyritykseltä.

Kaukolämpöön liittämisestä ja lämmön toimittamisesta tehdään aina kirjallinen sopimus ja kaukolämmön toimittamisessa noudatetaan pääsääntöisesti Energiateollisuus ry:n suosittelemia sopimusehtoja. Mikäli yleiset ehdot eivät sovi asiakkaan tarpeisiin, niin niistä voidaan poiketa asiakkaan ja kaukolämpöyrityksen yhteisellä sopimuksella.

Kaukolämmöllä kannattaa yleensä hoitaa kaikki asiakkaan lämmitystarpeet, kuten lämmin käyttövesi sekä tilojen ja ilmanvaihdon esilämmitys. Myös esimerkiksi pihojen ja portaiden sulanapito sekä rakennuksen rakennusaikainen lämmitys on mahdollista hoitaa kaukolämmöllä.

Kaukolämmön asiakkaana voit säästää energiaa ja rahaa ilman suuria investointeja. Kun lämmityslaitteita käytetään oikein ja harkitusti, säästyy energiaa ilman että terveellisen ja mukavan asumisen vaatimuksista tarvitsisi tinkiä. Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan ja sopivan lämmintä vettä tulee aina riittävästi.

Avaa tästä Motivan Lämpöä kotiin keskitetysti -esite.
markkinaosuudet
Lämmitysmuotojen markkinaosuudet uusissa ja peruskorjatuissa rakennuksissa


Lisätietoja

kohopan
Kohopää, Antti
Asiantuntija
Sähköpostiosoite: antti.kohopaa@energia.fi
Puhelin: +358 530 52 306
kostaja
Kostama, Jari
Johtaja
Sähköpostiosoite: jari.kostama@energia.fi
Puhelin: +358 9 530 52 301

Kaukolämmön sopimusehdot


Lisää materiaalia kaukolämmön asiakkuudesta

Suositukset ja ohjeet

02.12.2016

Kosteiden tilojen vesikiertoisen lattialämmityksen suunnittelu kaukolämmitetyssä rakennuksessa – malleja ja hyviä käytäntöjä

Oppaassa on esitetty yleisiä ohjeita ja malleja kosteiden tilojen vesikiertoisen lattialämmityksen suunnitteluun. Opas on suunnattu LVI-suunnittelijoille. Oppaassa esitetyt asiat on valittu perustuen yleisimmin vastaan tulleisiin asioihin liittyen asuinkerrostalojen kosteiden tilojen vesikiertoisen lattialämmityksen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Energiateollisuus ry:n uusi toimitusjohtaja Jukka Leskelä: Asiakas ykköseksi ja järkeä tukipolitiikkaan!

Tiedotteet

01.09.2016

Energiateollisuus ry:n uusi toimitusjohtaja Jukka Leskelä: Asiakas ykköseksi ja järkeä tukipolitiikkaan!

Energia-ala on kovassa muutosprosessissa, jonka keskiöön on noussut asiakas. Energiayhtiöt kehittävät kilvan uusia digitalisaatioon perustuvia tuotteita ja palveluja. Tähän uuden teknologian kehitykseen soisi myös julkisen vallan osallistuvan suuntaamalla siihen innovaatiorahoitusta, linjaa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtajana tänään aloittanut Jukka Leskelä.

Julkaisut

17.08.2016

Kaksisuuntainen kaukolämpö -hanke

Hankkeen taustalla on nykyistä hajautetumpien energiaratkaisujen ja kiinteistökohtaisen lämmöntuotannon kilpailukyvyn parantuminen. Tämän kehityksen myötä alalla on herännyt keskustelu lämpömarkkinoiden kehittämistarpeista sekä tavoista vastata kilpailuun. Hankkeen on toteuttanut Pöyry Management Consulting Oy ja hankkeen on rahoittanut Sitra ja Energiateollisuus ry.