Kaukolämmön asiakkaaksi?

Kaukolämpö sopii kaikentyyppisiin rakennuksiin: pientaloihin, kerrostaloihin, toimisto- ja liikerakennuksiin, opetusrakennuksiin ja teollisuuteen. Huonetilojen lämmitys voidaan jakaa miellyttävästi vesikiertoisilla patteri- tai lattialämmitysjärjestelmillä. Myös pesutilojen lattialämmitys ja ilmanvaihtokoneiden tuloilman lämmitys on järkevää liittää kaukolämpöön.

Kaukolämmön asiakkaana voit säästää energiaa ja rahaa ilman suuria investointeja. Käytettäessä lämmityslaitteita oikein ja harkitusti energiaa säästyy ilman, että terveellisen ja mukavan asumisen vaatimuksista tarvitsisi tinkiä. Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan ja sopivan lämmintä vettä aina riittävästi.

Kaukolämpöverkon läheisyydessä olevalla rakennuksella on mahdollisuus liittyä kaukolämpöön. Kaukolämpöä rakennetaan myös uusille alueille silloin, kun riittävän moni talo liittyy kaukolämpöverkkoon. Tiedon mahdollisuudesta liittyä kaukolämpöön saa paikallisesta kaukolämpöyrityksestä.

Kaukolämpöyritys antaa rakennuksen perustietojen pohjalta tarjouksen liittymisen ja käytön kustannuksista.

Kaukolämpöasiakas tekee kaukolämpöyrityksen kanssa kirjallisen lämpösopimuksen.

Asiakas maksaa kaukolämmitykseen liittymisestään liittymismaksun, jonka suuruus vaihtelee eri paikkakunnilla ja erikokoisilla kiinteistöillä. Rakennuksen käyttämä energiakulutus mitataan. Asiakas maksaa kulutuksen mukaan määräytyvän lämpölaskun. Lämpölaskussa on mukana myös kiinteistön tarviseman tehon mukaan määräytyvä tehomaksu. 

linkki: Lämpöä kotiin keskitetysti- esite, Motiva

Kuinka omakotitalo liitetään kaukolämpöverkkoon?